←  Mansarde mobilate

Sinapse

»

Aerisire Baie

bflorian's Photo bflorian 13 May 2007

Pentru ca m-am mutat intr-un apartament nou am o problema cu baia: nu are fereastra ci numai o amarita de coloana de aerisire cu o deschidere de 20 x 20 cm care duce undeva pe bloc sau cam asa ceva. Coloana asa cum oam acum e un mare fix pix. Aveti idee de ce s-ar putea face pentru aerisire mai virtoasa? Exista vreo vreo solutie mai smechera (eventual un aparat de aer conditionat care sa tina la umezeala din baie?).
Quote

Laurentiu's Photo Laurentiu 13 May 2007

Ventilator cat mai mare posibil pe care sa-l montezi pe respectiva aerisire, sa scoata aerul afara, legat la iluminarea baii: cand porneste iluminarea la baie, porneste si ventilatorul. Ventilatoare gasesti la Praktiker sau la orice market de constructii.
Alta solutie, in afara de spart peretele, nu stiu, iar un AC pentru uscarea aerului nu cred ca merita.
Quote

TataBobu's Photo TataBobu 14 May 2007

Deci nu. Nu legat direct la bec. La bec se leaga una bucata releu temporizator, care sa-ti deschida circuitul de elimentare al ventilatorului la 5 minute dupa ce ai stins becul ;)
Quote

IRONICK's Photo IRONICK 14 May 2007

Temporizator + senzor de uniditate (daca se gaseste) cu releu.
Quote

hyde's Photo hyde 14 May 2007

Intrerupator separat pentru bec si ventilator.
Gaseste un ventilator cu tiraj mare! Dar...degeaba trage ala aerul afara din baie daca nu are de unde intra aer curat. Asa ca trebuie ca usa de la baie sa permita intrarea aerului in baie.
Quote

madalina's Photo madalina 14 May 2007

trebuie verificat si daca este coloana intreaga pana pe bloc. Eu am avut surpriza sa cumpar ventilator, eu locuind la etajul 1 in acea vreme, iar vecinii de la 3 s-au gandit sa-si mareasca baia spargand coloana de aerisire.
Quote

Dacicuss's Photo Dacicuss 14 May 2007

Gandeste-te serios sa-ti faci casa pe pamant cu geam la baie. Cel mai simplu!
Quote

hyde's Photo hyde 14 May 2007

Eu stau la 4 si aveam o coloana de aerisire doar pentru mine (a fost o surpriza...pina la urma placuta) si am putut sa-mi pun ventilator.
Quote

Laurentiu's Photo Laurentiu 14 May 2007

Si eu stau tot la 4 si am coloana de aerisire de la bucatarie doar pentru mine, mai jos a fost cimentata.
Mari isteti astia care astupa aerisirile...

Intr-adevar, trebuie verificat intai daca nu s-a astupat aerisirea, iar pentru asta eu zic sa te duci pe bloc si sa vezi cu o lanterna daca ea e continua pana la nivelul tau.
@tatabobu: de ce sa porneasca la 5 minute dupa ce s-a stins becul? Eu am nevoie sa ventileze tot timpul cat sunt in baie, dupa ce fac un dus din parti sa mai pot sa folosesc oglinda de la baie, din cauza aburirii.
De bine de rau am geam la baie, dar nici ala nu face fata.
Quote

TataBobu's Photo TataBobu 14 May 2007

Nu, sa se opreasca la 5 minute dupa ce se stinge becul ;) Sa porneasca in momentul in care-l aprinzi si sa se opreasca mai tarziu :d:
Quote

john_b's Photo john_b 14 May 2007

Cred ca a zis sa se opreasca la 5 minute dupa ce ai stins becul (sa se deschida circuitul).

LE dormeam...
Quote

Dacicuss's Photo Dacicuss 14 May 2007

e mai complicat, depinde si de calitatea fasolei.
Quote

bflorian's Photo bflorian 14 May 2007

Cind sa va arat si eu un filmulet cu copaci, pasarele si umbra - adicalea de ce imi place in apartamentul asta - na ca nu vrea sa ia filmul. :(
Quote

Illusi0n's Photo Illusi0n 15 May 2007

Eu stau la parter si am avut surpriza acum o saptamana sa constat ca "desteptul" de la 2 a demolat coloana de aerisire de la bucatarie. Nu stiam ce sparge asa de inversunat.
Cu ocazia asta am mai aflat ca ala de la 1 a obturat aceeasi coloana de aerisire (cu toate ca a zis ca el n-a obturat nimic, doar a pus o teava mai mica -- adica la un diametru de 120 mm al coloanei a pus o teava de 50 mm).
Oricum, rezultatul e ca hota mea a devenit o piesa de mobilier. Acum trebuie sa o desfac si sa o trec in modul "recirculare" (are un capac pe care nu-l mai gasesc si o parghie de comanda) .
In privinta coloanei de la baie, acolo nu mai e mult pana cand un destept o sa o obtureze si pe aia, care are capatul in boxa mea din beciul blocului. Avand in vedere ca o data am gasit sub gaura respectiva moloz apoi bucati de spuma poliuretanica am bagat un pointer laser pe "teava" si m-am uitat unde se va opri raza. Nu mica mi-a fost mirarea cand am vazut gogoloaie de spuma poliuretanica pe la etajele 2 si 4, astupand cam jumatate din diametrul coloanei.
Quote

miki's Photo miki 15 May 2007

Eu zic sa faci reclamatie la primarie!
Macar sa plateasca amenzi grase, daca nu chiar sa refaca functionaliatatea coloanei de aerisire!
Quote