←  Cu ochiu'n obiectiv

Sinapse

»

Camere Video

Paulp's Photo Paulp 28 Mar 2008

Intrebare pentru cunoscatori: am luat un Panasonic NV-GS60, e miniDV, dar pentru cit filmez eu nu merita sa bag 15 mil intr-una cu HDD, asa ca am mai dat 1 mil pe un fireware si un Pinacle 9.
Pina aici totul e ok.
Camera filmeaza bine, i-am mai luat un acumulator suplimentar sa nu stau in drum.

Faza apare cind descarc pe calculator cu softu ala.
Am 2 optiuni: DV sau MPEG.
Pe care s-o folosesc ca sa am calitate buna cind scriu pe DVD?

Am facut initial un MPEG zice el ca la High quality, dar imi baga moraj (blur). N-am incercat cu DV, inca ;)

Sau exista alt soft mai bun?
Cind dau play de pe caseta direct pe TV se vede BEST ;)
Quote

miki's Photo miki 28 Mar 2008

Evident DVD!
Care defapt e tot un MPEG (4 parca) !
Quote

Dacicuss's Photo Dacicuss 28 Mar 2008

incearca Sony Vegas si DVD Creator.
Quote

Paulp's Photo Paulp 28 Mar 2008

Si iti faci pomana cu un link?
Quote

Liviu M's Photo Liviu M 29 Mar 2008

Faza apare cind descarc pe calculator cu softu ala.
Am 2 optiuni: DV sau MPEG.
Pe care s-o folosesc ca sa am calitate buna cind scriu pe DVD?


Din cate stiu eu, DV este un format necomprimat (ma rog, oarece compresie e si la el, da' mai mica). E, de fapt, formatul in care camera salveaza pe banda. Spatiul ocupat de film in formatul asta e de cateva ori mai mare decat MPEG si nu e recunoscut de DVD-Playerele stand-alone.
Formatul pentru DVD e MPEG(2) si la asta ajungi fie cum faci tu, convertind direct la transfer, fie salvand in calculator in format DV (atentie, ai nevoie de ceva spatiu ~15 G/ora) si convertind mai tarziu.
Cel putin teoretic, folosind acelasi codec, ar trebui sa obtii aceleasi rezultate indiferent de metoda, da' nu stiu cat de usor se poate face Pinacle sa mearga cu alte codecuri.
M-a "framantat" si pe mine problema la un moment dat si atunci am auzit si eu de un codec minune de la Sony. N-am reusit mare lucru (n-am reusit sa schimb codecul in pachetul de la Intervideo pe care-l foloseam), da' nici nu m-am straduit prea tare, ca am senzatia ca benzile "imbatranesc" mai incet ca dvd-urile arse in casa.

Ups, iar am scris juma' de pagina de off-topic . Scuze! :blush:
Quote

Dacicuss's Photo Dacicuss 29 Mar 2008

Liviule, stai langsam ca e trendy! ;)
Paule, e pregatit, maine mai bag niste codecuri pro, tu decizi de le folosesti au ba, io le folosesc! Luni, de nu uit, pleaca cu posta.
...io personal, de fo 3-4 ani m-am lamurit (subiectiv) de MPEG-uri a' la DVD, prefer o compresie si-o codare pro la un DivX...fidel ramas la 5.0.2. ma multumeste asta, nu simt diferenta la redare, tinand cont de ce jucarii folosesc, un JVC GR-D73e si un Everio GZ-MG575.
Quote

Liviu M's Photo Liviu M 29 Mar 2008

Eu n-am prea stat sa pierd vremea cu multe incercari, asa ca nu stiu care ar fi posibilitatile divx. Dupa cum ziceam, am folosit cu incredere softul de la Intervideo (venit cu o placa video), care facea totul cam singur (calitatea e discutabila, de-aia m-am interesat de posibilitati de imbunatatire).
Ce mi se pare interesant la DVD (si nu stiu daca merge la divx) sunt meniurile. Adica daca pun mai multe "secvente" pe un disc, pot sa fac capitole si un meniu si, ca la orice dvd, sa aleg ce vreau sa vad. Iar pe vremea cand m-am ocupat de filme dvd playerele stand-alone care stiau de divx erau rare si scumpe.
Quote

Dacicuss's Photo Dacicuss 30 Mar 2008

poti face dvd cu meniuri si capitole si cu fisiere .avi codate cu divx, tine de softul cu care faci dvd-ul. Io ma jucam asa cu DVD Architect.
Quote