←  Sinapticii de mâine

Sinapse

»

Despre Biberoane Si Mililitri

Tetea d'Omida's Photo Tetea d'Omida 29 Jan 2008

Eu am avut grija sa ma declar discromat de acu 7 ani....asa ca m-am scos
Quote

hyde's Photo hyde 29 Jan 2008

Acu un an au legat-o pe nevasta-mea cand s-a trezit din anestezie (cezariana) ca vroia sa sara din pat sa vada unde-i juniorul:).
Vreo 4 luni i-a dat doar san si dormea din an in paste, eram ca un zombi uneori. Nu stiam de ce urla si nu doarme! Nu se satura brotacu!
Dupa ce am trecut la completare cu lapte praf somn taica!
Acu, la 1 an si un pic doarme de pe la 8,30-9 pina la ora 7-8 neintors. Bine, ca uneori mai face pe-a smecherul si nu vrea sa doarma decat pe la 1.

N-ai de ce sa fii panicat. Ei oricum cresc repede.
Quote

Mache's Photo Mache 29 Jan 2008

Mare sef, te duci matale la un magazin cu haine pentru nou-nascuti si ceri sa-ti dea obiectele. Ar trebui sa stie tantiile alea ce si cum sa-ti vare in sacosa. Tu dai doar informatiile primordiale: fetita, nou-nascut, set complet hainute necesare. Asta pana se dezmeticespte putin doamna si incepe sa-ti spuna ce vrea sa-i cumperi.

Un astfel de magazin era la Bucur-Obor, pe partea cu tramvaiul 21. La voi in cartier, nu stiu unde sa-ti recomand.

Din experianta altora, in prima zi, daca copilul plange, iar mama este inca destul de confuza, sa stii ca e posibil sa fie nevoie a-i schimba scutecul. Ca, pana se instaleaza rutina incepeti sa comunicati, aplici excluderea la cele patru nevoi, enumerate don doctor.
Quote

bflorian's Photo bflorian 29 Jan 2008

Ba...esti confuziv...
Momentan copchilu papa numai lapte..adica foame+sete 2in1....
Asa ca raman doar 3
de caldura..nu e cazul..ca in maternitate zici ca e etuva..chelesti de cald..e jale..

Domnu mitica: acu merge cu sete+foame=2 in 1 da' matale tre sa ai in cap ca in curind nu o sa mai fie asa si obisnuit cu solutia 2 in 1 risti sa dai copchilului papa (adica lapte) si cind i se face sete ceea ce duce la aparitia micilor obezi.

Caldura - vezi ca deja te'nerveaza caldura din maternitate?! Ei bine pa aia mica nu o enerveaza. Ba chiar ii place. Cel putin la inceput tre' sa nu uiti asta. (ma gindesc ca un pic de sauna face bine si la pielea lu matale :) )

Si nu ma face sa repet: grija mare mare la doamna lu matale. Ochii pe ea ca pa maibah ca se fac fragile rau in perioada asta. Ia repeta dupa mine: flori + flori + ce frumoasa esti + te descurci minunat cu copilu + stai linistita ca miine o sa ai mai mult lapte + flori !
Quote

Iulian's Photo Iulian 30 Jan 2008

mda, e absolut uimitor ce fac schimbarile hormonale dintr-o persoana care pana atunci era bine ancorata emotional si dpdv al logicii... absolut harcea parcea... noroc ca nu tine foarte mult, numa' vreo saptamana, doua. sau dupa-ia nu iti mai dai seama ca esti amortit de nesomn.

rolul barbatului trebuie sa fie suportiv in toata afacerea... nu incerca sa rationezi. zici da, zambesti chiar si daca o incasezi urat... si te duci la orice ora din zi si din noapte sa iei orice doamna considera indispensabil bebeului. no question asked!
Quote

AKD's Photo AKD 04 Feb 2008

Subscriu la cele spuse de Iulian. Cand mama spune ca ii trebuie aia nu mai stai sa te gandesti, sa vezi daca e nevoie, sa te gandesti cat costa, samd. Te duci si iei in cel mai scurt timp cu putinta. Si asta din 2 motive
1 - ei ii e cel mai greu (atat fizic, dar mai ales psihic)
2 - e un pret foarte bun pentru linistea ta.
Recomandare pt moralul mamei : spune-i din 2 in 2 minute ca sigur va veti descurca, ca miliarde de mamici au trecut prin asta si n-aveau atatea surse de informare, medicamente si ustensile ajutatoare, samd.
Recomandare practica : cand te duci la cumparat de haine ia de-alea cu capse pe fata de sus si pana jos, sa imbrace usor copilul, ca daca-l apuca plansul la imbracat iar ti-o iei.
Quote

Tetea d'Omida's Photo Tetea d'Omida 04 Feb 2008

ca daca-l apuca plansul la imbracat iar ti-o iei.

been there..done that..
Quote