←  Cu Doru prin străinătate

Sinapse

»

Ungaria

Guest_asarban_* 21 Mar 2006

Aviasol a scris:
Am fost cateva zile si la Budapesta si am stat la Ibis langa Gara de V (Nugoty). Nu am fost impresionat placut de Ungaria.
Posted by: MoneyTalks 30 Oct 2003, 16:23

Apropo de autostrazile din Ungaria: nu opriti pe autostrada la semnele nimanui!!! )evident, cu exceptia... politiei icon_mrgreen.gif) Au fost cazuri de jaf facut asupra celor ce au oprit. Iar astfel de hoti pe autostrada sint cam 90%... romani icon_evil.gif si in special tigani de ai nostri! icon_evil.gif icon_evil.gif icon_evil.gif
Posted by: asarban 30 Oct 2003, 16:34

Marty a scris referitor la hotelul Ibis din Budapesta, cel de langa Gara

A/C putea de abia puteai sta in camera, camera in sine emana un miros destul de nasol, hotelul era amplasat la capatul liniei de tramvai (scandal asigurat). Despre restaurant numai de bine, cu exceptia faptului ca ne-au obligat seara sa luam ce mincare vroiau ei.... si au vrut o mincare veche de 2-3 zile. Dimineata insa, a fost mai mult decit OK !
Posted by: asarban 30 Oct 2003, 17:01

Money Talks a scris:

Vigneta o poti lua dupa ce treci vama din Austria, la prima benzinarie (cam 500m de la vama). Atentie daca faci acolo plinul!!! Vinzatorii sint unguri si te fura de nu te vezi! Mie o data mi-a dat cu 2 euro!!! mai putin rest! Nu am verificat decit in masina, noroc ca nu platisem eu acea benzina De atunci platesc numai cu cardul acolo. Asa NU te poate fura

PS. Sa nu crezi ca daca faci plinul in Ungaria, inainte de vama, scapi mai ieftin E mai indicat sa umpli in Austria, in general e mai ieftin si oricum ai nevoie de euro cind mergi acolo
Posted by: asarban 30 Oct 2003, 17:02

Money Talks a scris:

patratel a scris:

oricum ma gandeam sa evit nadlacu avand in vedere ultimele manevre cu camioanele, asa ca in cel mai probabil caz voi trece prin oradea. asta e intentia, deocamdata... mi-ar fi de mare folos daca mi-ai spune cum si pe unde...


Sa o luam babeste Iti descriu drumul pe care il parcurg eu, de cind am descoperit cum se ajunge pe M3 repede.

1. sper ca pina la Oradea stii sa vii Acolo te uiti dupa Bors (e vama), daca vii dinspre Cluj, e semnalizat foarte bine. Din Oradea la Bors sint cam 11 km. De cind iesi din Oradea si pina la vama sint benzinarii girla, nu ai cum sa le ratezi. OMV e altundeva, nu chiar in drum, deci daca nu cunosti Oradea poti alimenta la Shell. Au benzina foarte buna si e la vreo 500m de vama, pe dreapta cum mergi.

2. Ai trecut vama si mergi pina la Berettyoufalu (la vreo 30km). Acolo mergi spre Debrecen (vreo 30km). Drumul spre Debrecen este la un sens giratoriu, la care tu o iei dreapta (inainte e Budapesta, daca vrei o poti lua acolo).

3. In Debrecen tii drumul principal (are minim 2 benzi) mult (treci calea ferata si mai mergi), vreo 10-15km. Ajungi la un moment dat la o intersectie semaforizata, unde inainte e un spital (si drum inchis), doua benzi o iau la stinga si o banda la dreapta, in directia Miskolc/Polgar. Cred ca scrie Polgar. Tu o iei spre Miskolc/Polgar acolo. Ca sa fii sigur, de cum intri in Debrecen urmaresti drumul 35. Vezi ca pe un pod peste calea ferata ai la un moment dat o iesire spre Miskolc si una spre Budapesta. Nu o lua pe acolo! Mergi drept pina ajungi la intersectia de care ti-am spus (dupa vreo 7-8km). nu stiu cum e drumul anterior, deci daca o iei pe acolo, te descurci singur.

4. Dupa ce ai luat-o pe drumul de Miskolc mergi pina o sa vezi mare si clar intrarea pe autostrada. Nu ai cum sa o ratezi, de acolo incepe. Pina acolo sint cam 50km. Poti in drum sa opresti la vreo benzinarie care scrie ca are vigneta si sa iti cumperi.

5. Intri pe autostrada si ajungi in Budapesta. Vezi ca sint 3 benzi, tu tine-o pe cea din mijloc. Mergi destul de mult (~10km), treci pe sub un pod si la un moment dat ai doua benzi care o iau dreapta si una care merge inainte. Trebuie sa iesi spre dreapta, dupa care treci pe un pod peste banda care merge inainte. Tii drumul ala mult (~15-20km) prin Budapesta, pina treci Dunarea. Dupa aia urmaresti Viena (Becs cum zic ungurii), eventual M0 sau M1.

6. Intri pe M1 Viena si gata.

PS. Drumul descris e poate putin mai lung (~470km). La un mers moderat (legal) consumul e in jur de 6.7, deci la ~500km trebuie sa iti ajunga benzina. Daca nu, sa ai ceva forinti sa iei vreo 4-5l (~1000 forint). Vigneta o platesti tot in forint si e 1900 pe 10 zile si vreo 3000 pe o luna, valabila pe M1+M3.


Pentru alte informatii: www.autopalya.hu
pret=arak
Vignieta=matrica


Q stie cineva ce este cu chestiile acelea puse in plicuri roz la stergatoare in budapesta?am acumulat cam 4 buc .sint amenzi s-au somatii de parcare desi eu aveam parcarea platita la automat!s-au poate faptul ca sint cetatean strain?


A bai vezi ca e bule mare cu amenzile in hu daca nu achiti in 30 de zile nu mia calci in tzara niciodata!!! te da in consemn la frontiera. Asta o stiu de la mama celui mai bun prieten al meu care lucreaza la consulatu maghiar la buc. :oops: :| :?


Cred ca putem sa-l lasam si aici, se refera si la unde sa bagi benzina, daca in Ungaria sau in Austria!
O sa il mut si la Austria!Pentru cei care se duc de revelion/craciun prin austria sau mai departe tracand prin Ungaria!
Aveti grija ca vecinii nostri vor sa le prezentati LAAQNTURI pentru masina!
Cine nu are nu intra!
Asa ca sariti pe Metro, Cora, Carrefour, Sellgros!


La intrare te intreaba de trusa medicala, triunghiuri, set de becuri de rezerva si extinctor. Asta daca nu ai g
Pe mine m-au intrebat ce-am lucrat in Elvetia?

Au ungurii din politia de frontiera de la Nadlac o faza de cac*t in ei care ma super oftica. Iata despre ce e vorba:

-treci de vama romaneasca
-treci de vama ungureasca (fara mari probleme, rareori controale la bagaje)

Cind zici si tu ca "gata!", "s-a terminat cu balamucul!", nici in zece kilometri dupa vama e un omni-prezent control al politiei de frontiera ungare. Aici ti se imputa: trusa de prim ajutor, triungi, becuri de schimb, control la singe la bagaje plus, eventual, centura (inexistenta in cazul meu) a celui de-al treilea pasager din spate...
Daca nu indeplinesti una din conditiile de mai sus, incepe tiganeala si amenda/spaga de rigoare care e in functie de cit stii de bine ungureste si/sau marca masinii.
Mi se pare inadmisibil:

-ca la vama ungureasca sa nu fii informat (pliant etc) despre regula cu farurile aprinse non-stop si de celelate cerinte (trusa etc.)
-ca politia de frontiera ungara nu stie alte limbi de circulatie decit ungara si germano-maghiara (nici vorba de engleza, franceza, eventual romana)

In concluzie, dati-mi voie sa le f*t muma-n c*r de unguri pentru ca la citi draci mi-au facut cu circul lor de control, ar trebui sa cer la Strasbourg, in fata Curtii pentru Drepturile Omului, ca statul ungar sa imi plateasca psiho-terapie pe zece-cinspe ani...Mama lor de... :oops:
Posted by: Marty 12 Nov 2003, 08:13

Din Austria in Ungaria si din Ungaria in Romania mie mi s-a vorbit EXCLUSIV romaneste! De ce sa vorbesc ce nu trebuie ca n-are sens. Ca m-a pus el sa ii arat tot ce aveam in bagajele din masina (daca statusem 18 luni plecat, va dati seama ca masina era full cu de toate) si ca mi-a zis ala ca am fost sa dau cu cutitu', asta e altceva!
Posted by: burliu 12 Nov 2003, 08:42

in ungaria la frontiera cu croatia am ramas surprins ca vamesul vorbea romaneste
apropo in ungaria este interzis sa folosesti proiectoarele noaptea pe linga faruri?pt ca pe mine m-au oprit de doua ori pt asa ceva
Posted by: MoneyTalks 12 Nov 2003, 09:56


Ceea ce zici mi s-a intimplat si la Bors de vreo 2 ori. Am intrat in Ungaria si la vreo 5km m-a oprit politia. S-a purtat foarte frumos (intotdeauna politia s-a purtat asa de cite ori am fost oprit, indiferent de tara), mi-a cerut actele masinii in engleza (!) si dupa aia gata. Nu m-a intrebat nimic gen trusa prim ajutor, becuri de schimb :shock: sau triunghi reflectorizant. Nu mi-a facut nici control la bagaje. Nici nu m-am dat jos din masina.

Ceea ce e interesant e ca a oprit pe TOATA lumea, indiferent ca masina era de Romania, Ungaria, Germania, Italia, Austria etc.

Pentru mine e greu sa cred asa ceva. Daca nu as fi fost niciodata in Ungaria, as fi crezut. Dar asa... :shock:


Andrei, Ov are dreptate in legatura cu revizia.
Politia din Bucuresti are obiceiul ca la masinile inmatriculate de noi sa nu treaca data urmatoarei inspectii tehnice - politistii nostrii stiu acest lucru, si nu se leaga.
Si eu am patit, cand a vazut Politistul de frontiera ungar nr. de Buc a cerut talonul, nici nu-la deschis, direct mi-a aratat ca pagina din spate nu e completata, si sa ma intorc in oradea sa fac ITP-ul. Eu m-am inteles cu el sa ma lase -fara spaga-, dar argumentarea lui este logica (nu are de unde sa stie ca pol Buc. NUMAI la masinile inmatriculate de noi nu le trece data urmatoarei ITP; el presupune urmatorul scenariu: masina cumparata in 10.01.2001 ... revanduta in 25.10.2001 catre tine. Suntem in 17.11.2003, in talonul scrie numai ANUL de fabricatie a masinii tale -2001-, si data emiterii talonului pe numele tau 26.10.2001, nu ai data ITP pe spate, autoturismul poate are deja 3 ani dacand a fost verificata).
S-a intamplat odata la 4-5 iesiri; ca pe tine nu te-a intrebat nimeni la granita ... ai avut noroc, dar daca te opreste politia oriunde inafara Romaniei acesta este un punct vulnerabil.
Posted by: Speedboys 12 Jan 2004, 22:27

Nu umbati pe autostrada si nu aveti probleme...eu zic ca in ungaria nu sut drumurile nationale chiar asa de rele deci mai bine daca nu folositi strada ca e scump se nu merita...
Posted by: Tudor B 13 Jan 2004, 00:07

Cand am plecat la sfarsitul anului am folosit autostrazile de stat unguresti nu am cumparat nici o vigneta si nu am avut nici o problema, poate si din cauza ca am folosit autostrazile intre orele 01-04 iar afara era f frig.

Cateva impresii.
1. Autostrada M5 este un jaf, nu are gropi, dar este foarte denivelata, separatorul de benzi este scund, astfel incat vezi toate farurile din sens opus, incat toata lumea circula cu faza scurta. La viteza mare vezi 20..30m, ceea ce e cam putin. In plus, atat pe stanga cat si pe dreapta sunt catadioptri rosii ca la caruta, ii vezi ca se unesc si stii ca urmeaza o curba, dar nu stii incotro. Liniile albe sunt destul de sterse si nu ajuta. Se put confunda usor stopurile masinilor lente cu o pereche de catadioptri - au cam acceasi forma. Constatarile le-am facut evident in conditii de vizibilitate proasta.
2. Restul autostrazilor sunt aproape perfecte, inclusiv dotari auxiliare si semnalizare.
3. Circulatia este foarte civilizata, foarte putine exceptii (nu vorbesc de Budapesta). Am mers si eu ca toata lumea cu 30 sau 40 atunci cand era limitare si am ajuns rapid si bine la destinatie.
4. In doua zile de mersnu am vazut nici un accident, am vazut un caine calcat (intre Szeged si Mako), un caine incredibil de slab, care a reusit sa treaca printre sarme la gard pe M1 si 3 pisici. In rest, nici un animal (sau caruta, sau morman de nisip sau alte obstacole).
5. In Budapesta am descoperit cateva principii noi:
nu pornesti brusc, pentru ca cel din fata ta se deplaseaza de obicei maxim 10..15 cm si nu mai ai timp sa franezi
nu utilizezi niciodata viteza a doua, daca introduci in a doua, in secunda urmatoare trebuie din nou sa treci in viteza I
bulevardele principale au patru benzi, trei pentru codobelci si una rezervata pentru autobuze si smecheri, care au dreptul sa circule cu orice viteza si numai pe rosu.
Posted by: MoneyTalks 19 Jan 2004, 00:06

In Budapesta

Parcarea e free numai dupa ora 18.00 pana dimineata la 07.00. Deci in acest interval te sfatuiesc sa iti faci plinul cu monede de 100 forinti. Eu nu am gasit nici un loc de parcare free in acesta perioada. Ba nu, poti sa o lasi in parcarea de la Metro.

insa: sunt parcari cu parcomentru dar doar pe 2 ore.... adica din doua in doua ore trebuie bagati bani si luat bilet; parcari cu parcometru pe toata ziua (de la ora x dimineata pana la ora y seara) si parcari-garaj.... mai sunt parcarile particulare, adica niste curti ale oamenilor care mai scot si ei un ban gazduind masini.... unele sunt chiar echipate ca parcari ....eu una din aceasta am folosit, fix in centru, la 100 m de Vaci utca ... cam 10 euro/zi.....tarif negociat... card de acces....

daca vrei mai vorbim despre asta in particular, cu harta in fatza!

daca tu vei merge intr-un cartier rezidential (mai mult cu case decat blocuri), este posibil sa poti parca pe stradutele de acolo free!... ne uitam pe harta si poate gasim locurile mai bune de parcat!....


Sectorul VII daca bine stiu este in interiorul cercului unde ziua se percep taxe de parcare. In centru, langa dunare sunt taxele cele mai mari, pe la marginea acestui cerc deja sunt acceptabile (~100-150Ft/h). Cum spunea Lucman, de dupamasa pana cealalta zi dimineata este gratis, dar la ora aceea nu mai gasesti nimic liber. Cartierul Erzsebetvaros nu este chiar unul luxos, sunt case vechi cu 4-5 etaje, strazi destul de inguste. Multi rromi in zona, la numai cateva sute de metri era (este?) metropola prostituatelor.

Trebuie sa fii constient de un lucru: in Budapesta se fura cele mai multe masini din toata Europa. Mai ales o masina cu numar strain este o tinta si mai faina, proprietarul foarte probabil nu stie limba, pana se orienteaza sa cheme politia, sa dea declaratii hotii au timp sa ascunda bunul. OK, asta nu e un motiv destul de intemeiat sa nu calatoresi cu vehiculul in Bp., dar este bine sa fii precaut. Metodele de protectie trebuie cumulate si cat posibil sa ai si ceva particular. Alarma buna + protectie mecanica (antifurt volan, tija schimbator viteze, ...) + .... Statistica arata ca nu reusesc sa fure masinile care au un intrerupator secret pe undeva - acesta ar fi o solutie particulara.

In locul tau, daca stai numai 1-2 nopti as cauta cea mai apropiata statie de benzina, dai 500Ft la unul din vanzatori si dormi linistit. Sau cauti o parcare pazita pentru noapte; sunt in zona aceea, s-au demolat case, in locul lor inca nu s-a construit nimic si acolo functioneaza parcare.
Posted by: David 11 Mar 2004, 09:23

In locul tau, daca stai numai 1-2 nopti as cauta cea mai apropiata statie de benzina, dai 500Ft la unul din vanzatori si dormi linistit ... sa nu interpretezi gresit: lasi masina pe seama lui contra 500Ft smile.gif
Posted by: burliu 11 Mar 2004, 10:05

eu merg des la Budapesta masina o parchez in niste parcari "speciale" adica ,intre anumite blocuri sint amenajate parcari private cu paza dar costa cam 3 x 4 Euro daca nu ma insel , o astfel de parcare este in spatele Westend-ului (Mall lor de langa gara cel cu balonul cu fir laugh.gif care te inalta la cer :oops: )
Posted by: AL 11 Mar 2004, 11:53

exact asta spuneam si eu mai sus!....parcari private: intre blocuri, in curti sau in locuri de case/cladiri demolate.... unele sunt chiar bine amenajate si au paza permanenta!... din pacate cele din centru sunt mai scumpe... dar uneori se poate negocia.... am primit o ofera in timpul plimbarilor chiar si de la un portar de institutie publica..... zicea mosul sa-i dau 1000 F/zi si sa o las acolo... daca ma tocmeam, probabil iesea si mai ieftin.... dar nu am vrut sa fac asta pentru ca exista un risc...am preferat la o parcare precum cele descrise anterior, unde am avut card de acces si chitanta (dovada)! ... iar pretul era de 3000 F/zi si dupa negociere 2500 F/zi ...negocierea s-a facut in engleza cu patroana de origine evreiasca, nevorbitoare de maghiara... laugh.gif
Posted by: asarban 18 Mar 2004, 00:11exista un link care face trimitere la lista punctelor de vanzare a vignetelor si altul care face trimitere la preturi!.... atentie la cele pentru 4 zile; acestea nu sunt in tabel ci un pic mai jos, sub forma unei enumerari.... pretul celor pe 4 zile depinde de perioada calendaristica!!!!! ... pana la 30 aprilie 970 HUF, dupa aceasta data 1270 HUF pana la 30 septembrie.

mai este ceva interesant.... in tabelul cu preturi (link), in partea de jos, sunt date preturile (in HUF) si pentru vignetele din austria, Slovacia si Cehia!
Posted by: AL 18 Mar 2004, 10:52Recomand celor care vin dinspre Ungaria catre Romania, cand coboara de pe M5, imediat pe dreapta e un birt unde se mananca super. Daca il vedeti de afara nu ati intra, dar inauntru serviciul e super. Portii mari si ieftine, etc. Se numeste Kis Vendeglo. Au meniu si in germana si in engleza.
Posted by: Ghidioneanu 13 Aug 2004, 20:47

:evil: Ce nu spuneti ca linkul pentru autostrazile din Ungaria are si o pagina in romana ? Oricum bravo lor ! http://www.autopalya...df/f1925_ro.pdfIn general se amendeaza (in Ungaria) folosirea nejustificata a proiectoarelor. Adica fara ceata/ninsoare. Un prieten (cu masina din Ungaria) a fost amendat vara asta (noaptea) pentru proiectoare. Amenda minima este de 1000 HUF.
Folosirea luminii scurte in afara localitatilor probabil tot e obligatoriu, dar nu-mi pun mina in foc - oricum e bine sa fie aprinse...

Mi-a zis cineva, ca pe toata lungimea drumului 4 a fost limitat viteza la 60 km/h. Fapt inca neverificat, si oricum dubios... cum sa limiteze viteza pe 150 km??
Drumul asta folositi daca veniti din Budapesta spre Oradea (pina la Puspokladany), si daca nu folositi autostrada. Cine se grabeste sa ia autostrada, ca 4 e foaaaarte aglomerat (numai 1 banda pe un sens), multe camioane, etc.
Posted by: Mache 30 Aug 2004, 12:23

Am venit de la Budapesta pana la Oradea joi, pe 26 august, pe drumul national 4 sau E60, parca. Nu-mi mai aduc aminte numarul acum. Nu au fost limitari de viteza. A fost destul de lejer. Este adevarat ca am venit in urma norilor de furtuna care au facut prapad la noi, in Bihor, Timis, Arad, si nu prea vedeai circulatie nici pe strazi. In multe localitati am crezut ca au disparut localnicii. Pustiu. Nu am condus eu. Am fost cu niste prieteni.

Dar sa o iau in ordine.

Granita am trecut-o, si la plecare, si la intoarcere, pe la Bors (Oradea). Amabili. Si unii, si altii. La plecare, am trecut dimineata, pe la ora 9. A mers rapid. La intoarcere, am ajuns in vama pe la 8.30 seara. La unguri, pustiu. La noi, nebunia de pa lume! :evil: Am stat in vama, la coada, cam o ora si ceva. Multe masini si la intrare si la iesire. Nu au fost probleme. Intrebari de genul: "De unde veniti?" au pus si ungurii si ai nostri.

Drumul prin Ungaria, mai aglomarat la dus. Era dimineata. La intoarcere, la iesirea din Budapesta, o coada de ~ 1,5 - 2 km din cauza unui semafor. O singura banda pe sens, iar la acel semafor, doua benzi: una pentru stanga si una pentru inainte. Si multi doreau sa faca stanga.

In Budapesta, la dus, am parcat pentru circa o ora, pe bulevard, vis-a-vis de biserica Sf. Stefan. Nu am luat amenda pentru parcare nepermisa, dar sunt sigur ca trebuia platit undeva. La intoarcere am parcat, pentru vreo 3 ore pe bulevardul Attila, la poalele dealului pe care este castelul. Parcare la liber. Se parca si oblic pe trotuar. Nu erau automate pentru tichete de parcare.
Posted by: MoneyTalks 20 Sep 2004, 00:04

Pentru cei ce folosesc M3: S-au dat in folosinta inca vreo 11km spre Debrecen 8) Se evita astfel o localitate, mai ramine una. Din pacate dupa ce se iese de pe M3 sint vreo 11km de drum nasol, nu e indicat sa se mearga cu mai mult de 60-70.
Posted by: Slider 12 Nov 2004, 08:49

Stie cineva cam care este distanta dintre Ghiula (nu stiu cum se scrie corect) si Vama Nadlac ?
Posted by: hair 12 Nov 2004, 11:36

Eu am ajuns o data pe la Ghiula din prostie (n-am vrut sa platesc ultima poarta la utostrada si am iesit, da baiu era ca nu aveam nici harta nici informatii). Am trecut super cool, si daca imi aduc bine inainte de a ajunge in vama era un drum la dreapta spre Nadlac, aprox 40 de km parca.

Ce imi amintesc e ca nu era nici o masina la coada la vama, am trecut ca prin branza
Pun si eu o stupid question smile.gif
Plec pe 18 la Paris, cred ca veti banui deja, trec prin Ungaria, Austria, Germania si Franta. Cu viteza m-am lamurit, nu voi merge prea tare ca nu imi sta in fire si nici nu merge masina fara sa creasca consumul, cu actele la fel. Ce e mai nasol, drumul si inca ceva detalii. Voi apela la voi pentru HU aici, si in celelalte thread-uri pt restul tarilor smile.gif. Asadar:
Ce traseu imi recomandati pt iesirea din tara, si ce ore sint de evitat ? Stiu ca se schimba turele la noi, si e durere cind se intampla asta. De asemenea, am vazut ca sunt mai multe locuri de trecere a frontierei, spunea ceva cineva de camioane, pe unde sa trec ? Intentionez sa plec seara din Buc., si sa ajung a doua zi in Budapesta, chiar daca nu e asa usor, din anumite considerente.
Dupa ce rezolv cu granita, voi incerca s-o iau pe autostrazi pina la Budapesta, daca mi se pare ca ma descurc, o voi lua pe ocolite la intoarcere, dar nu vreau sa risc sa ma ratacesc la prima mea iesire din tara smile.gif. De parcarea in Budapesta, prin zona centrala, ce stiti ?

Sint cam alandala intrebarile, dar va lamuresc pe masura ce aflu ce am nevoie smile.gif
Posted by: BOGDAN DSN 2 Dec 2004, 12:53

evita ora 7 dimineata(eu am trecut pe la Nadlac si nu-ti face probleme ca sunt iesiri separate pt. camioane ,autocare,autoturisme si sunt indicatoare).Ca un sfat personal - mai bine pleci dimineata din BUC.si dormi la Arad ca in ziua urmatoare sa treci toata Ungaria si sa dormi in Austria (am experiente neplacute cu Ungaria-eu o voi folosi NUMAI ca tranzit fara sa cheltui un ban la ei - cu exceptia vignetelor)Iarna trebuie sa ai lanturi la tine cred ca e obligatoriu in ungaria si austria.Daca vrei totusi sa ajungi in Budapesta nu cred ca o sa fie probleme cu parcarea ( noi nu am avut probleme vara).
Eu am plecat la 2 noaptea din Bucuresti si am ajuns la granita la ora 10 a.m.si la 14 eram la Budapesta la 17 eram in viena si a fost foarte obositor chiar cu 2 soferi(asta vara).Iarna este mai greu si cred ca e mai bine sa mergi ziua.
Posted by: Gheorghe Dracu 2 Dec 2004, 13:42

Eu as pleca de dimineata de tot din Bucuresti. Pana la granita faci cam 9 ore. De obicei mergeam pana la Timisoara unde innoptam la rude si dimineata plecam la Budapesta. De aia mergeam pe la Cenad, pentru ca e cea mai libera. Altfel, cand mergeam prin Arad, in loc de Nadlac eu alegeam Turnu, fiind mai liber decat Nadlac. Prin HU nu ai prea multe variante: directia Szeged, Kiskunfelegyhaza si esti pe autostrada M5. Pe M5 mergi pana la Budapesta, intri pe centura (nu e autostrada, viteza e de 80km/h), care se numeste M0, apoi M1 pana la Hegyeshalom. Acolo intri in Austria pe la Nickelsdorf, si gata thread-ul.


Daca iesi pe la Turnu, cel mai rentabil e sa mergi direct spre Kiskunfelegyhaza (ce noroc cu copy/paste, ca mie nu-mi iesea numele asta smile.gif), ca se scurteaza destul de mult drumul si, cel mai important, e mult mai liber decat cel prin Szeged. Partea proasta e ca la un moment dat se "pierd" indicatoarele pentru Budapesta, dar daca-ti faci traseul dinainte nu sunt probleme.
Si argumentul "suprem" ca e o varianta de luat in calcul - multe din autocarele de transport international (printre altii cei de la atlassib si kessler) circula pe ruta amintita.
Posted by: hair 2 Dec 2004, 14:22

Eu am traversat de doua ori Ungaria acum o saptamamana si o retraversez tot de doua ori peste doua saptamani.

Sfatul meu e simplu: nu cumpara NIMIC si nu intra in vorba cu bastinasii. La prima vedere par oameni normali, dar cum intorci spatele sau te apleci...
NU cuimpara nimic - treci cat mai repede vama.

Tip (contraziceti-ma daca vreti) - treci pe la vama Cenad - nu e nimeni niciodata (in comparatie cu Nadlac), si drumul Timisoara-Cenad e excelent (75-80 de km). Politia sta de obicei dupa Nadlac, si in felul asta nu ai nici o treaba cu ei - unde iesi tu spre Szeged la stanga ei nu mai sunt. Opreste-te la stopul de la calea ferata inainte de sensul giratoriu, dupa ce intri in Ungaria (daca o faci cum am zis pe la Cenad)

Si pentru numele lui cel de sus, nu cumpara nimic de la ei - pt vigneta da-le marunt, e vreo 900 si ceva de forinti, adica sub 5 euro, acum in extra sezon.

Data viitoare ocolesc pe la ucrainieni :-)


QUOTE(Vially @ 2 Dec 2004, 01:17)
De parcarea in Budapesta, prin zona centrala, ce stiti ?
*

Stim ca e 200 HUf pe ora si nu poti plati mai mult de 2 ore!
Dupa 2 ore tre sa bagi banii din nou
Dar asta nu si in intervalul 18-8!
Vezi ca si sambata bagi banii de la 8 la 12!
Gaseste fie o parcare mare non-stop (400 huf prima ora, dupa aia 150 urmatoarele) unde platesti la sfarsit, fie gaseste pe topicurile lui AL, niste "Nenea" care au curti si care le-au transformat in parcari, iesi mai ieftin, plus ca te mai si tiganesti cu ei si iesi si mai ieftin.


Care este pretul unui litru de benzina fara plumb in Ungaria?(forinti??)
Stiu ca e mult mai ieftina la noi dar poate voi fi nevoit sa alimentez (fiind iarna).VEzi si tu pe la www.mol.hu


http://www.acl.lu/ht...carburants.html


Hai hai Money...nici chiar asa...
Singura MARE diferenta intre soferii din RSR si aia din Budapesta e ca aia din Budapesta semnalizeaza.
Bine, cu 0,1 milisecunde inainte de a si schimba banda, dar macar o fac!
Bine, daca intre masina ta si aia in fata distanta depaseste 30 cm tre sa fii sigur ca se baga unu! Dar macar semnalizeaza!


Mai fratilor ...am pe caseta cand era sa ma pocneasca unu cu mercedesu ...... si de la intrare in budapeste dinspre tatabanya doar indicatoare cu Centrum erau ....cand am ajuns unde credeam noi ca ar fi centrum ..... nu am mai gasit nici un indicator ..nici m5 nici Mx, am mai gasit un indicator cu Hungaroring mai incolo ....

Si M0 ala ce'o fi nu m'am uitat ce e ......dar e ingust rau de tot.... au parapetii de beton ..... mai inainte de unde ar fi trebuit sa fie dunga alba smile.gif


Cand iesi din Budapesta pe drumul national 4, cel care duca la Szolnok, vei gasi f. multe pensiuni cu inscriptia "Zimmer frei" (inseamna camera libera in germana). Daca ajungi totusi noaptea nu prea ai sanse la astfel de pensiuni. Exista un Hotel Etap pe M1 inainte de intrare in Budapesta, in zona Budaors. Costa 27EUR camera, fie ca esti singur sau cu inca 1-2 persoane. Sa nu incerci sa platesti cu EUR la benzinarii ca ele au cursul lor iontern care e foarte prost. Cu cardul e cel mai sigur.
Posted by: micutu 24 Feb 2005, 14:19


Revin cu informatii:

Circuitul se afla cam la 20 km de la Budapesta (de la Bucuresti sunt cam 800 km)
Biletul la cursa (joi-vineri-sambata-duminica) este intre 100 EUR - 400 EUR
(100 EUR pe dealuri si 400 EUR in tribuna)

Cazarea se poate face si in camping si vine cam 150 EUR / lot (masina+cort , 3 persoane) pt 4 zile

Dupa calculele mele ar veni cam 200 EUR / persoana (drum+bilet+camping)

Ce ziceti, va mai incumetati si altii?

Informatiile de mai sus sunt de pe www.hungaroring.com

Cel mai simplu la Hungaroring ajungi daca iesi pe la Bors. Mergi dupa aia pe drumul spre Budapesta, dar NU pe cel spre autostrada. La Albertirsa o iei pe drumul din dreapta, Budapesta si NU pe cel din stinga care duce la Dabas si M5. Acel drum (4) trece pe linga Hungaroring smile.gif

Mai poti sa o iei si pe M5 (daca iesi prin Nadlac) si inainte de Budapesta e o iesire spre aeroport, care nu e departe de Hungaroring. Sau daca vii pe M3 (de la Debrecen), inainte de Budapesta ai o iesire spre Hungaroring.
Posted by: nasty 6 May 2005, 14:29Posted by: MoneyTalks 20 May 2005, 19:28

Starea drumului M3 - Debrecen: GROAZNICA. Pentru prima data am intilnit indicator de restrictie de... 20 km/h! blink.gif Cred ca a fost creat special pentru acest drum... icon_mrgreen.gif Mai sint si semafoare (vreo 3-4), viteza mai mare de 50 km/h e o adevarata aventura, gropi MARI la tot pasul.

Pe cit de bune sint autostrazile in Ungaria, pe atit de prost este acest drum. Pe unele portiuni chiar si cu tancul e periculos sa mergi... icon_mrgreen.gif

Daca nu termina in curind autostrada M3 pina la Debrecen, vor inchide acest drum pe motiv de IMPRACTICABIL.

Sint 2 poduri peste cite o girla. Ambele poduri sint pe un sens de mers prabusite. Ca si cum ar fi cazut o bomba acolo... blink.gif Prea curind nu cred ca voi mai merge pe acel drum... Mi-a ajuns aventura de azi blink.gif
Posted by: Ghidioneanu 20 May 2005, 21:07

De Paste am plecat prin Satu-Mare spre Budapesta si apoi Viena. Drumul de la Iasi prin Campulung-Moldovenesc , Bistrita a fost un calvar ph34r.gif .Apoi cel de la Baia-Mare la Satu-Mare , groaznic e putin spus mellow.gif . De la vama Petea , prin care am trecut in 3 minute , era vineri la ora 11.00 am , la Nyiregyhaza si apoi la Polgar de unde incepe M3 este un drum superb , foarte bun ,( oare la unguri nu a fost iarna ? ).
La intoarcere de pe M3 m-a mancat undeva sa o iau spre Debrecen , si a scris Money mai sus cum e ! Plus ca in Debrecen era inchis centrul ca era nu stiu ce targ , sarbatoare , si am avut oarece ocoluri . De acolo am luat-o spre Berettyoujfalou si apoi spre Oradea , adica ceva peste 90 km . Dar la iesire din Debrecen era un indicator la stanga spre Biharkeresztes , probabil mai scurt , Nu am avut curaj sa o iau pe acolo . Stie cineva daca drumul iesea tot la vama Bors ?

Inca ceva , am ascultat de sfatul de a folosi cardurile in Ungaria si nu imi pare rau , nu am mai ramas cu un buzunar de forinti ca datile trecute . E mai greu de cheltuit forintii in Iasi !
Si inca ceva , la vama la plecare mi-a spus granicerul roman :
- Aveti bani , nu-i asa ?
-Sigur ca da , am raspuns eu .
Nu a trebuit sa arat nimic ! E suficient sa va vada Solenza ! biggrin.gif
Posted by: MoneyTalks 21 May 2005, 15:20


Dar la iesire din Debrecen era un indicator la stanga spre Biharkeresztes , probabil mai scurt , Nu am avut curaj sa o iau pe acolo . Stie cineva daca drumul iesea tot la vama Bors?

Pe drumul ala am venit eu ieri. Iese la 5 km de Bors. Avantaj: eviti tot traficul care iese din Debrecen, nu e politie pe drum. Dar are foarte multe curbe si nu poti circula cu mai mult de 110 km/h pe el.Oricum prin Ungaria nu m-am aventurat sa depasesc cei 90km/h regulamentari pe soselele nationale si 130/h pe autostrada . In ritmul asta mi-a luat fix 5 ore traversatul Ungariei , prin Budapesta , cu doua opriri a 10 minute fiecare . Am vazut doua radare , era duminica, pe autostrada inainte de Budapesta si la intrare in Berettyoujfalou . Poate daca o calcam mai tare , as mai fi scos 30-40 de minute , nu mai mult . Dar cum nu stiu ungureste si nu vreau sa cotizez la bugetul politiei maghiare .... wink.gif


Lasa ca stiu ei romaneste!
Suficient incat daca incerci sa le dai 10 euroi sa tipe la tine: "MULT PUTIN! MULT PUTIN!"
Sfat! Incarca sa intrelegi ca inseamna "PREA PUTIN" ..nu te hlizi la ei ca e mai rau...


Apropo de controlul la vigneta in HU, sa aveti la indemana si chitanta cu care a fost platitia. In caz de control vi se cere si chitanta, exact ca la noi cu rovigneta. Nu ajunge ca te obliga sa-ti lipesti porcaria aia pe geam, si apoi te chinui o gramada sa o dai jos, mai trebuie sa pastrezi si chitanta.

De asemenea, o recomandare, pentru cei care se indreapta spre Szeged, la capatul lui M5, pe ultimul km de autostrada apar restrictiile de viteza, respectatile ca foarte des am vazut radarul la capatul autostrazii, si masini trase pe dreapta de politisti, o gramada...
Posted by: MoneyTalks 26 Jun 2005, 03:01

QUOTE(radian @ 24 Jun 2005, 05:44)
Apropo de controlul la vigneta in HU, sa aveti la indemana si chitanta cu care a fost platitia.

Nu stiu cit de adevarat e... Pe mine m-au controlat ultima data pe 19 iunie (acum o saptamina) si nu i-a interesat chitanta. Iar in ultimii 5 ani m-au controlat de vreo 20 de ori si nu mi-au cerut niciodata chitanta...

PS. Asta nu inseamna ca nu o pastrez... smile.gif

Posted by: asarban 26 Jun 2005, 11:00

MOney, pe mine m-au intrebat de chitanta dar banuiesc pt ca am numar de leasing si am inteles ca multe firme cu multe masini mai fac schimb de vigneta cand merg in Hu..
Posted by: fbatran 28 Jun 2005, 08:15

si eu am primit sfatul de a pastra chitanta de la vigneta .. de la prieteni stabiliti in HU ... si l-am urmat ... o fi ceva la mijloc
Posted by: teocovaciu 29 Jun 2005, 08:47

Vreau sa va intreb daca a fost cineva de curand pe ruta Oradea- spre Viena pe drumul national ( 4 )in Ungaria(deci nu pe M3), cu trecere pe M5-M0 si apoi M1; daca da va rog sa-mi spuneti cum e si de unde a cumparat vigneta pentru autostrada in intervalul de drum Bors - autostrada M5. Va multumesc.
Posted by: asarban 29 Jun 2005, 08:53

De la ORICE BENZINARIE iti iese in cale!
Orice, oricare!
Pt detalii baga mp lui Money..el bate drumul ala lunar
Posted by: teocovaciu 29 Jun 2005, 09:12

multumesc. am conversat pe pm cu el si stiu ca folosea M3. incerc, totusi
Posted by: micutu 29 Jun 2005, 11:28

eu am incercat la benzinarii imediat dupa granita si nu aveau. de la unu' care vorbea mai rar am priceput cuvantul Szolnok ... asta e un oras intre Bors si autostrada. de-abia acolo am putut cumpara vigneta de la o benzinarie ... era MOL
Posted by: MoneyTalks 29 Jun 2005, 13:25

Am raspuns pe MP la intrebare, dar sa scriu si aici.

Drumul acela e OK, a fost reparat pe portiuni mari (zeci de km) si acum 10 zile nu era trasat.

Nu mai circul momentan pe M3 pe motivele expuse aici in acest thread. Astept sa se deschida M3 pina spre Debrecen, pentru ca altfel dupa ce iesi de pe M3 e groaznic drumul.
Posted by: BOGDAN DSN 21 Jul 2005, 14:41

Dupa trecerea granitei la Nadlac si intrarea in Ungaria la cateva sute de metri politia opreste tot(cand vede numarul de Ungaria face semn sa treaca).Intreaba de extinctor,triunghi,trusa medicala,asigurari medicale,carte verde si pentru cei cu masina in leasing imputernicire(noi am avut si in engleza).

Sunt cu o Lada Niva verde(vai de steaua ei).Asta era dimineata pe la 9.30,dar i-am vazut si la intoarcere desi era 2.30 noaptea.Deci atentie sa aveti tot la voi(pe noi ne-a pus sa deschidem si portbagajul).
Posted by: fbatran 21 Jul 2005, 14:54

... sau mergeti pe la Cenad smile.gif

Stii mai exact localitatea pe unde stateau gorobetii?
Posted by: MoneyTalks 21 Jul 2005, 18:07

Veste buna pentru cei ce circula de la Oradea la Budapesta pe la Szolnok: Dupa ce se iese de pe M5 la Albertirsa, pe o distanta de aproape 100 km nu exista nici o localitate!... smile.gif Au terminat un drum ce ocoleste Abony si alte citeva localitati. Este perfect drumul, se poate circula lejer cu 150+. In felul acesta, cu o sosea libera, se poate face lejer 2 ore pina la Budapesta (cam 250 km pina la M0)... smile.gif iar mersul pe M3 devine pur si simplu nerentabil... smile.gif
Posted by: radian 21 Jul 2005, 18:27

QUOTE(fbatran @ 21 Jul 2005, 14:54)
... sau mergeti pe la Cenad smile.gif

Stii mai exact localitatea pe unde stateau gorobetii?
*
Fac traseul saptamnal. Degeaba mergi pe la Cenad ca filtrul este pe portiunea dintre Szeged si intersectia cu sens giratoriu cu iesire spre Mako si spre Timisoara.

In Mako anul trecut am platit amenda pt 52 km/h. In toata localitatea este restrictie la 40 si din proprie experienta este bine sa o respectati (o respecta pana si camionagii turci si bulgari).

De asemenea foarte frecvent am vazut gaborii la panda cu radarul la iesirea de pe M5 (spre Szeged). Verifica respectarea restrictiilor de viteza de pe ultimul km de autostrada (100 / 80 / 60) si agata masini la greu. In special romanii care vor sa mearga cu 150 pana pe ultima suta de metrii... Dealungul autostrazii nu am vazut niciodata radar, si am circulat cel putin de 150 de ori pe autostrazile lor.

Posted by: Johnny_Bravo 11 Aug 2005, 19:06

Trebuie sa fac un drum pana la aeroportul din Budapesta peste cateva zile si am o prietena care a primit interdictie pe 24 de ore de la vamesii unguri pt faptul ca nu avea lipit pe masina un autocolant cu indicativul tarii, adica cu "RO". A trebuit sa se intoarca in Oradea si sa stea pana a doua zi si sa isi puna autocolantul cu pricina, altfel nu o lasau vamesii unguri sa intre in tara. Io ma gandesc ca din moment ce apare pe nr de inmatriculare steagul si indicativul tarii la ce mai trebuie si autocolantul?? I s-a mai intamplat cuiva asa ceva?

Nu ma doare mana sa imi lipesc si io asa ceva pe masina...
Posted by: MoneyTalks 11 Aug 2005, 21:24

Eu am lipit autocolantul ala, desi ungurii nu s-au uitat niciodata daca il am sau nu.

E mai bine sa il ai, totusi. Si ca sa nu iti distrugi vopseaua in caz ca vrei sa il dai jos (se poate decolora portiunea respectiva in timp), cel mai bine il lipesti pe geamul din spate... smile.gif
Posted by: jammers 13 Aug 2005, 08:35

Postul asta se refera la vamesii unguri.

Joi spre vineri pe la ora 22 ajung in vama Cenad, directia Ungaria. In masina, sub hainele din rucsac 3 cartuse de tigari, al patrulea la vedere intr-o punga la picioarele pasagerului(eu fiind singur in masina). Si, pe langa astea, o gramada de cosuri - cosulete din rachita si vreo 30 de kg de legume (vinete, ardei, rosii) + 6 sticle de vin spumant de Panciu. Buun. De obicei trec acolo ca prin branza (folosind pasaportul EU). De data asta insa, nu. Cand a vazut vamesa rosiile si ardeii, imi zice calm ca imi pastreaza pasaportul si ca sa trec in parcarea din fata pentru control. M-au lasat vreo jumatate de ora langa masina ca prostul, dupa care au venit si mi-au zis sa dau jos tot din masina. Zis si facut, am scos tot (ca naiba, mi-era si rusine, toti aia treceau pe langa mine si eu cu ladite cu vinete si rosii). Dupa care meseriasul care a inceput sa controleze a verificat TOT - sub masina, aripi, motor, roata de rezerva, torpedo, buzunarase, toata masina, exhaustiv. Dupa care a inceput sa bage mana in legume, sa desfaca un borcan de dulceata, si sa gaserasca tigarile nedeclarate. Tataaaaaaaa. E, cand le-a gasit m-a intrebat numai cate sunt, nu a verificat. DUpa care, cand a vazut ca mintisem (nu le declarasem), a luat iar la puricat masina, gen desfacand pana si carcasele de caseta si detasandu-mi complet bancheta din spate. In fine, nu a gasit nimic special. Dupa toate astea o cheama pe vamesa care imi oprise pasaportul. Fata vine (dealtfel frumoasa si vorbind bine romaneste - uitai sa zic ca m-au luat pe romaneste de la inceput) si imi zice : aaaa, pai cum se poate domnulsa faceti una ca asta, este foarte foarte grav (referindu-se la tigari). Dupa aia, referindu-se la legume, zice ca nu e voie decat cu un kil. Restul trebuiie sa il duc inapoi in Romania. La care imi zice- eu acum o sa plec, ganditi-va dumneavoastra cum rezolvam problema. Si mi-a zis ca pot sa pun numai hainele inapoi in masina, restul ramanand la expozitie. Cand a zis ea asta cu vedem cum o sa facem, mintea mi s-a iluminat - mi-am dat seama ca poate scap numai cu spaga, iar apoi mi s-a intunecat - imi aminteam ca imi lasasem numai vreo 20 de euro lichid. M-am scormonit prin portofel si pana la urma am gasit 48 de euro. Ca sa nu o mai lungesc, dupa ce m-au mai lasat o ora la perpelit tipa a venit, mi-a zis sa bag cei 40 de euro in pasaport (eu i-am zis ca am 48, a fost draguta sa imi lase de sandvisuri), a luat banii si am plecat. La austrieci am rearanjat lucrurile in masina si am trecut fara control, puteam sa am si vreo 3-4 clandestini in masina.

Acum, ca sa trag concluzia - nu ma asteptam deloc ca un vames ungur sa ia spaga la modul asta; pe de alta parte am fost multumit sa nu platesc amenda (un prieten a fost gasit pe aeroportul din Frankfurt cu exact aceeasi cantitate de tigari si a platit 400 de euro). Concluzia personala : data viitoare nu mai aduc legume, ca din cauza lor m-a controlat, a simtit ca e de negociat. Apoi, ma intreb cum decurgeau lucrurile daca foloseam pasaportul romanesc. Poate nu se prea schimbau datele problemei, poate ca da. Si inca ceva - in ciuda evenimentelor, au fost foarte politicosi tot timpul. Iar tigarile, la un asa control, nu aveam cum sa le ascund - e imposibil, le gaseste oricum.

Daca intampalrea mea serveste cuiva, cu atat mai bine; sfatul meu - nu treceti Ungaria fara cash :-) Nu de alta, nu prea poti sa dai spaga cu Visa sau Mastercard :-)


Posted by: radian 15 Aug 2005, 07:16

QUOTE(jammers @ 13 Aug 2005, 08:35)
Postul asta se refera la vamesii unguri.

Si inca ceva - in ciuda evenimentelor, au fost foarte politicosi tot timpul.

*
Deci in concluzie, vamesii lor sunt mai rafinati. Sunt politicosi si cand discuta "problemele speciale"...

Posted by: dragos01 15 Aug 2005, 09:40

Confirm si eu cele de mai sus, vama Nadlac directia Ungaria duminica 17 iulie ora 15. Avut in portbagaj si 3 baxuri de vin a cate 6 sticle. Vamesul ma intreaba cate am eu ii spun ca 12( ele fiind 18), si ca le duc unor prieteni din Italia. Mai vine un vames care imi zice ca maxim 2 sticle de persoana(eram doar cu sotia) si ca sa le duc inapoi in Romania. Ma fac ca nu inteleg, toata discutia s-a purtat in engleza, iar el imi zice sa trec la control. Imi aduce o banca pe rotile si scot tot din portbagaj si desfac fiecare valiza incusiv bax-urile de vin. Vine baiatul, se uita in valize, vede cat vin am controleaza masina ( sub scaune, torpedo, la motor, etc) dupa care imi spune sa le pun inapoi in masina. Eu ii mai zic inca o data ca sunt un cadou pentru prieteni din Italia, imi da pasaportul si imi ureaza drum bun. Totul a durat cam 20 de minute.
Posted by: drumaru 15 Aug 2005, 11:47

Mi s-a intimplat si mie la Cenad acum doi ani. Eram cinci, dar aveam 11 cartuse de tigari la noi. Eu asa stiam, ca ai voie doua de caciula, iar cu unul am zis sa risc si l-am pitit printre haine, in valiza. Deschide unguru' portbagajul, vede citeva cartuse (erau risipite peste tot), intreba cite am si eu zic 10. Atunic se schimba la fata, aduce masa cu rotile de care ati pomenit mai sus si ma pune sa scot tot. S-a uitat si in valiza, dar nu a vazut cartusul, ca n-a rascolit hainele, si spune ca n-am voie decit cu cinci cartuse. Am parlamentat cu ei ca eu asa stiam, dupa care am zis ca vreau sa le arunc in cosul de gunoi de la vama si sa ma lase sa trec, dar au refuzat si a trebuit sa ma inrtorc in Romania.
Nici vamesii nostri nu au vrut sa le ia (pe bune, vroiam sa le dam si sa ne intoarcem cit mai repede in Ungaria, ca aveam drum lung de facut), asa ca le-am lasat in cenad la un bar si le-am recuperat dupa 10 zile. La a doua intrare in Ungaria vamesul ne-a lasat sa trecem fara sa ne mai intrebe nimic - putema sa avem 100 de cartuse, dar de unde sa stii blush.gif ?
Posted by: MosBabacu 17 Aug 2005, 10:41

Jammers, era deschis Cenad la ora 22? Eu am gasit pe un site ca e 7-19. Au duty-free acolo?
Posted by: octa74 17 Aug 2005, 10:48

La Cenad e punct de frontiera permanent, 24 din 24, sunt si duty-free shop-uri. Din ce am discutat cu un politist de frontiera de acolo, se pare ca cei de la Nadlac au tot interesul ca lumea sa nu prea stie de punctul de la Cenad.. din cauza asta, se pare ca s-au inteles cu cei de la drumuri din Ungaria sa nu existe multe indicatoare pe acolo cu directia Cenad - Timisoara.. si nu exista decat unul, chiar la sensul giratoriu de unde porneste drumul spre Cenad.. in rest, in Ungaria toate indicatoarele sunt spre Nadlac - Arad
Posted by: MosBabacu 17 Aug 2005, 12:37

Perfect. Mersi de info. O sa incerc pe la Cenad, ca e mai aproape de TM si nu prea merita ocolul prin Arad doar ca stiu eu drumul ala...
In Ungaria trebuie sa ajung in Csurgo (sorry dc n-am scris bine) si de acolo spre granita cu Croatia. Sper sa nu ma pierd prin Ungaria ca drumurile par cam "judetene" biggrin.gif
Posted by: jammers 17 Aug 2005, 15:39

Buna alegere nea Babacu.

Cenad mai prezinta un avantaj: nu numai ca e mai libera, acum si modernizata, ci scurtcircuitezi si aia 10 km de dupa Nadlac din Ungaria unde operste politia de frontiera sa te intrebe de becuri si de trusa de prim agiutor. Eu pe acolo am intrat in tara insa am facut greseala sa ies pe la Nadlac. De fapt nu stiu cat de greseala, ca poate ma reperau si dincolo...
Si la dus si la intors insa, am remarcat prezenta politiei la sensul giratoriu dinaintea podului spre autostrada M5 (aia de dupa Szeged), si masini oprite (cum s-a mai zis deja dealtfel pe topicul asta). Iar drumul Timisoara - Cenad e ca in palma. Mai patruleaza un microbuz vw de politie pe drumul asta, l-am vazut la dus parcat intre niste bocheti la iesirea dintr-un sat, il vazusem si iarna trecuta cand am fost. Si atunci si acum am fost semnalizat de baietii care veneau din fata.

Remarca offtopic: pe drumul Cenad - Buzau am vazut tot atatea masini inmatriculate in Italia cate in Romania. Ce se intampla, ne-au afiliat italienii?

QUOTE(MosBabacu @ 17 Aug 2005, 11:37)
Perfect. Mersi de info. O sa incerc pe la Cenad, ca e mai aproape de TM si nu prea merita ocolul prin Arad doar ca stiu eu drumul ala...
In Ungaria trebuie sa ajung in Csurgo (sorry dc n-am scris bine) si de acolo spre granita cu Croatia. Sper sa nu ma pierd prin Ungaria ca drumurile par cam "judetene" biggrin.gif
*
Posted by: i96nds 17 Aug 2005, 15:56

QUOTE(jammers @ 17 Aug 2005, 15:39)
Remarca offtopic: pe drumul Cenad - Buzau am vazut tot atatea masini inmatriculate in Italia cate in Romania. Ce se intampla, ne-au afiliat italienii?

Aceeasi senzatie e in toata moldova... Italia e in concediu si toti romanii plecati la munca au venit inapoi pentru vacanta. De aia a scazut si euro ca a fost un flux mare de valuta venita de la "italieni". Multi au venit sa rezolve cu actele. Sa vezi la pasapoarte ca 2 din 3 la coada erau cu romani plecati peste hotare. Asta cel putin in Iasi. Nu mai zic ca toti erau cu masini cu nr. de Italia...

Posted by: silver 4 Sep 2005, 12:17

Salutare, peste 2 saptamani plec la Bremen, Germania. Traseul va fi:
Iasi-Nadlac: ceva recomandari mai noi privind trasul cela optim? de acolo pe autostrada prin Budapeste spre Viena. Am ales varianta iesiirii prin Nadlac deoarece daca tot platesc autostrada Budapeste-Viena, atunci sa merg si restul pe autostrada, deoarece Oradea-Budapesta este cam lent si cam plictisitor...
deci, ceva sugestii de ultim moment?
Posted by: MoneyTalks 4 Sep 2005, 13:38

QUOTE(silver @ 4 Sep 2005, 11:17)
Oradea-Budapesta este cam lent si cam plictisitor...

Daca tie ti se pare lent sa faci 250 km in 2 ore si jumatate... blink.gif

Si nu inteleg de ce vrei sa mergi mai mult prin Romania. Drumul cel mai scurt si rapid Iasi - Budapesta NU este prin Nadlac.

Posted by: silver 4 Sep 2005, 14:20

Stiu ca sunt doar 250 de km, dar intotdeauna am facut mai mult de 2 ore jumate, ba din cauza restrictiilor, ba din cauza localitatilor...iar daca tot platesc autostrada de la Budapesta la Viena ma gandesc sa profit de ea si pina la Budapesta...asta ar fi ideea, oricum astept sfaturi in continuare. Ce m-a enervat tot timpul la drumul Oradea Budapesta este ca te trezesti in camo cu restrictie de 30 de km si ce emai ciudat este ca niciodata nu este semn de terminare restrictie...stiti despre ce este vorba??? se suspenda restrictia automat dupa un anumit numar de km???
de asemnea am citi pe aset topic de o sosea noua pe portiunea oradea Budapesta care ocoleste ceva localitati, niste detalii???
Posted by: drumaru 5 Sep 2005, 11:06

Feriti-va in mako de Fenyo Panzio. Sunt multe indicatoare spre ea, dar conditiile sunt proaste, preturile mari si personalul nesimtit.
Posted by: Gheorghe Dracu 14 Sep 2005, 10:06

QUOTE(silver @ 4 Sep 2005, 15:20)
Stiu ca sunt doar 250 de km, dar intotdeauna am facut mai mult de 2 ore jumate, ba din cauza restrictiilor, ba din cauza localitatilor...iar daca tot platesc autostrada de la Budapesta la Viena ma gandesc sa profit de ea si pina la Budapesta...asta ar fi ideea, oricum astept sfaturi in continuare. Ce m-a enervat tot timpul la drumul Oradea Budapesta este ca te trezesti in camo cu restrictie de 30 de km si ce emai ciudat este ca niciodata nu este semn de terminare restrictie...stiti despre ce este vorba??? se suspenda restrictia automat dupa un anumit numar de km???
de asemnea am citi pe aset topic de o sosea noua pe portiunea oradea Budapesta care ocoleste ceva localitati, niste detalii???
*In Ungaria e in felul urmator: se impune un semn de circulatie care e valabil pana la proxima intersectie. Acolo se termina restrictia.

Posted by: silver 14 Sep 2005, 19:16

QUOTE(Gheorghe Dracu @ 14 Sep 2005, 12:06)
In Ungaria e in felul urmator: se impune un semn de circulatie care e valabil pana la proxima intersectie. Acolo se termina restrictia.
*


Multumesc mult pentru informatie, chiar aveam nevoie...

Posted by: daniel_ram 20 Sep 2005, 21:07

QUOTE(asarban @ 30 Oct 2003, 15:48)
Aici postati informatiile, impresiile despre Ungaria
*Am citit cam tot ce ati spus voi despre Ungaria si Austria si va rog sa-mi spuneti, daca doresc sa vizitez Vienna si Budapesta este posibil sa dorm undeva in afara acestor oase pentru a plati ceva mai putin hotelul ? Adica ziua vizitez ce am de vizitat si seara sa ma intorc la vreo pensiune in afara orasului ? Stiti cumva ceva .. pe undeva ... care sa nu coste cat o camera in Vienna sau Budapesta ?

Posted by: Liviu M 21 Sep 2005, 13:18

QUOTE(Gheorghe Dracu @ 14 Sep 2005, 10:06)
In Ungaria e in felul urmator: se impune un semn de circulatie care e valabil pana la proxima intersectie. Acolo se termina restrictia.
*Logic ar fi sa fie asa peste tot, nu numai in Ungaria, nu?
De fapt asa este si in Germania - un indicator e valabil pana la prima intersectie (in cazul in care nu e "invalidat" de alt indicator inaite de prima intersectie, bineinteles). Dupa aia, daca e cazul, se "repeta" indicatorul. Altfel cel care vinde de pe cealalta strada (cea cu care te intersectezi) de unde sa stie ce restrictii sunt pe strada respectiva?

Posted by: BOGDAN DSN 21 Sep 2005, 15:48

QUOTE(daniel_ram @ 20 Sep 2005, 22:07)
Am citit cam tot ce ati spus voi despre Ungaria si Austria si va rog sa-mi spuneti, daca doresc sa vizitez Vienna si Budapesta este posibil sa dorm undeva in afara acestor oase pentru a plati ceva mai putin hotelul ? Adica ziua vizitez ce am de vizitat si seara sa ma intorc la vreo pensiune in afara orasului ? Stiti cumva ceva .. pe undeva ... care sa nu coste cat o camera in Vienna sau Budapesta ?
*la marginea vienei (cum vii de la budapesta) ai un hotel Etap. Alta varianta e sa iesi de pe autostrada inainte de Viena si sa cauti o pensiune sau cauti mai la marginea orasului.
La fel pt. budapesta(aici teoretic e mai ieftin ca in Viena)

La jumatatea distantei intre ele este orasul Gyor.Poti sa cauti si acolo dar cat dai pe benzina cred ca mai bine stai langa viena si iei trenul sau autobuzul sau metroul.
valabil si la budapesta

Posted by: octa74 22 Sep 2005, 06:58

QUOTE(daniel_ram @ 20 Sep 2005, 22:07)
Am citit cam tot ce ati spus voi despre Ungaria si Austria si va rog sa-mi spuneti, daca doresc sa vizitez Vienna si Budapesta este posibil sa dorm undeva in afara acestor oase pentru a plati ceva mai putin hotelul ? Adica ziua vizitez ce am de vizitat si seara sa ma intorc la vreo pensiune in afara orasului ? Stiti cumva ceva .. pe undeva ... care sa nu coste cat o camera in Vienna sau Budapesta ?
*


Ar mai fi un motel la vreo 38 de km de Budapesta in directia Viena, pe autostrada, la Bicske. Iesi de pe autostrada la iesirea spre Bicske, la prima intersectie la stanga si apoi cam 1 km, dupa prima intersectie semaforizata o sa vezi pe partea dreapta motelul (de fapt sunt vreo doua). E frumos, au un parc mare, o piscina mica foarte curat. Costa cam 33 euro pentru 2 persoane mic dejun inclus (bufet suedez), masina e in siguranta. Cred ca din fata motelului (sau din apropiere) se poate lua autobuzul pt Budapesta. Pentru ca e plin de turisti din Austria si Germania, vorbesc si limba germana. Mai multe detalii, pe privat.

Posted by: bendix 27 Sep 2005, 13:47

Pentru cei interesati sa ajunga la aeroportul international "Feriheghy" din Budapesta, voi reda mai jos calatoria facuta de mine (cu autoturism Dacia Logan, in perioada septembrie 2005):

In primul rand, asa cum am aflat pe prezentul topic ca e bine sa fac, m-am dotat cu:
- triunghi reflectorizant (Selgros)
- trusa medicala (cea veche de pe Dacia)
- trusa de becuri si sigurante (dealer Dacia)
- tub spray P.S.I. (piese auto)
- vesta reflectorizanta (Selgros)
- colant adeziv de forma ovala cu initialele tarii "RO" (din piata)
- carte verde (60 $/15 zile sau 80$/20 zile)
- asigurare medicala (optionala; 3$/3zile)

Am plecat dimineata devreme din Timisoara. Am facut plinul (stiind ca in tara benzina este ceva mai ieftina). M-am indreptat spre Calea Torontalului si am iesit in directia Sannicolaul Mare - Cenad. Drumul a fost foarte bun si nu prea aglomerat. Zorii zilei m-au prins pe sosea. M-au impresionat trecerile la nivel cu calea ferata, care erau cauciucate. Nu simteai deloc sinele. Au trecut foarte usor cei 70 de kilometri pana la Sannicolau. Nu am vazut politie, dar adevarul este ca nu am fortat nici eu viteza (110km/h afara, 60km/h in localitati). Dupa inca 9 km am ajuns in Cenad si cam inca odata pe-atat am facut pana la granita. Vama se numeste Cenad pe partea romaneasca si Kiszombor pe partea maghiara. Am stat foarte putin. Atat romanii cat si ungurii au fost foarte amabili. M-au intrebat doar unde merg, nici macar nu mi-au controlat portbagajul. Cred ca totul a durat maxim 15 minute.

Asadar am intrat in Ungaria. M-am asigurat ca am farurile (faza scurta) aprinse si am pornit-o spre soseaua spre Szeged (oras infratit cu Timisoara). Dupa 7 km am ajuns la intersectie. Este o intersectie giratorie foarte frumoasa, cu un rondou de flori rosii-mov in centru. Le-am multumit in gand tuturor acelor persoane care au pus umarul la deschiderea acestui nou punct de frontiera, care m-a ajutat sa economisesc aproape 50 de km (fata de iesirea de la Nadlac). Am pornit-o cu optimism spre Szeged, admirand frumoasele fatade ale caselor din localitatile prin care am trecut, Klarafalva si Deszk. Drumul nu trece prin Kiszombor, dar am vazut in doua sau trei randuri (imediat dupa giratoriu) indicatorul la stanga spre aceasta localitate (mi se pare la 1km sau 2 de sosea). Soseaua nu era aglomerata si nu am vazut politie . Am oprit la o benzinarie pentru a cumpara "matrica" (vineta) care permite circulatia pe autostrada. Aceste "matrica" se gasesc la orice benzinarie, eu am oprit la o benzinarie MOL. Costul este 8 euro/4 zile. M-am bucurat ca vanzatorul o rupea pe romaneste. Mi-a cerut sa scriu numarul masinii pe chitanta. Chitanta am pastrat-o in portmoneu, iar "matrica" am lipit-o pe interiorul parbrizului (nu va fie frica se deslipeste usor la intoarcerea in tara smile.gif)

Am ajuns in Szeged. Trebuie un pic de atentie ca sa nu deviati spre centrul orasului. Orasul Szeged este foarte frumos, l-am vizitat in cateva randuri. Faptul ca e infratit cu Timisoara il face sa-mi fie si mai familiar. De data aceasta insa ma grabeam sa ajung spre aeroport si nu aveam vreme pentru opriri. Am urmat astfel indicatoarele M5 care indicau iesirea din oras in directia autostrazii spre Budapesta. Am lasat asadar centrul orasului undeva pe partea stanga, am trecut podul peste Tisa (foarte frumoasa priveliste) si am continuat drumul. La iesirea din Szeged m-au impresionat fortele implicate in lucrarile la autostrada, care in curand va lega Szeged-ul de Budapesta. Dar pana va fi gata (probabil in anul viitor) trebuie urmata soseaua normala (cu o banda pe sens) E75 (5) care trece prin localitatile Balastya, Kistelek. Undeva dupa Kistelek urmeaza un giratoriu unde trebuie sa facem la stanga pentru a intra pe autostrada (mergand inainte se ajunge la Kecskemet, tot pe traseul spre Budapesta, dar pe sosea normala)

Autostrada mi-a dat prilejul sa dau "bice" Logan-ului meu. Am ajuns cu acul vitezometrului la 140 si am tinut-o asa, cu mici pauze (cand aveam masini mai lente in fata). Am respectat regulile nescrise ale autostrazii:
- sa tragi periodic cu ochiul in oglinda retrovizoare
- sa arunci privirea peste umar cand schimbi benzile (mai ales la trecere pe banda din stanga)
- sa te retragi pe banda din dreapta cand este libera.
Nu am avut nici o problema in cei aproximativ 140 km de autostrada parcursi. Foarte comoda modalitate de a calatori.

Undeva la vreo 30-35 km inainte de Budapesta trebuie acordata atentie indicatoarelor la dreapta. Este o deviatie spre dreapta spre aeroport (in directia localitatii Ullo). Se iese de pe autostrada si se urmeaza o sosea deosebit de frumoasa (prin paduri) aproximativ 12 km, pana in localitatea Ullo (Am vazut pe marginea drumului cateva "fetite" simpatice costumate toate in roz. Cred ca erau totusi prea mari pentru gradinita biggrin.gif ). Apoi am ajuns la o intersectie semaforizata. Am observat indicatorul la stanga pe soseaua M4 spre aeroport. Am asteptat cuminte culoarea verde a semaforului si am luat-o la stanga spre localitatea Vecses. De aici este foarte bine indicata iesirea la dreapta spre aeroport. Atentie, pentru zboruri internationale trebuie urmat indicatorul Feriheghy 2. Inca un pic si am ajuns la intrarea in parcare, la bariera. Aici se apasa pe butonul automatului care elibereaza cardul cu ziua si ora exacta a intrarii in aeroport. Am aflat astfel ca am facut 4 ore si jumatate din Timisoara. Iar uitandu-ma pe afisajul kilometrajului, uimire ! Erau exact 300 km. Nu stiu de ce, credeam ca Budapesta e mai departe. Mi-am promis ca voi repeta calatoria odata cand voi avea mai mult timp liber.

Aeroportul international Feriheghy 2 este impartit in doua, terminalul 2A si terminalul 2B. La terminalul 2A este trafic al avianelor firmei locale MALEV, iar la terminalul 2B se desfasoara traficul avioanelor celorlalte firme. La plecare din parcarea aeroportului se plateste o taxa la chioscul cu bariera de iesire, proportional cu orele petrecute in interior. Aici e bine sa aveti forinti sau daca nu maruntis in euro ( monede). Eu am platit, daca nu ma inseala memoria 4 euro pentru aproximativ 3 ore de stationare.

Va doresc o calatorie placuta !

P.S. Inca ceva, zborurile de la si spre aeroportul din Budapesta (precum si alte informatii despre aeroport) le puteti urmari aici: http://www.bud.hu/english

Atentie la ora. Ora oficiala a Ungariei este cu 1h mai devreme decat la noi (ora 12 in Romania inseamna ora 11 in Ungaria).

Posted by: nasty 27 Sep 2005, 14:51

Un site f interesant despre planul de executie al autostarzilor in Ungaria, pe tronsoane,pe ani:
http://www.nart.hu/index.php
Observati ca racordurile spre Romania au termene de executie 2015 ( ei stiu mai bine ca noi, de ce!)
Posted by: nasty 27 Sep 2005, 15:00

[quote name='nasty' date='27 Sep 2005, 14:51']
Un site f interesant despre planul de executie al autostarzilor in Ungaria, pe tronsoane,pe ani:
http://www.nart.hu/index.php
Observati ca racordurile spre Romania au termene de executie 2015 ( ei stiu mai bine ca noi, de ce!)
Clic pe portiunea care va intereseaza!
Posted by: bendix 27 Sep 2005, 15:11

Bun site !
Am gasit acolo ca portiunea autostrazii M5 KISKUNFELEGYHAZA- SZEGED (49 km) va fi gata in decembrie 2005. Excelent ! Voi ajunge in 3 ore la Budapesta, in 5 ore la Viena !

P.S. Ca fapt divers, am uitat sa spun ca in cele vreo 12 ore cat am stat in Ungaria am vazut doua trailere incarcate cu Logan-uri. Un transport avea culoare rosie, iar al doilea gri metalizat.
Posted by: MoneyTalks 29 Sep 2005, 13:52

QUOTE(bendix @ 27 Sep 2005, 14:11)
Bun site !
Am gasit acolo ca portiunea autostrazii M5 KISKUNFELEGYHAZA- SZEGED (49 km) va fi gata in decembrie 2005.

Eu nu m-as baza pe ce scrie acel site. Ia http://www.gandul.in...ria_inaugureaza ca ungurii au mai mare interes la Bors decit la Arad... rolleyes.gif

Posted by: nasty 29 Sep 2005, 16:22

ca ungurii au mai mare interes la Bors decit la Arad...

Site-ul zice ca se ungurii se leaga de Bors din 2006 si 2007, prin M3 - Debretin, iar din 2015 direct prin autstrada M4 Budapesta- Szolnok - Bors. Site-ul este bun, mi-ar place sa vad ceva echivalent si la noi.
Posted by: jammers 9 Oct 2005, 12:48

Pentru cei care obosesc si vor sa doarma, sa se spele si sa manance intr-un loc confortabil, recomand hotelul Corvina in localitatea Mosonmagyarovar (scriere aproximativa). Oraselul asta e cam la 12 km pe autostrada, in sensul venirii spre Romania din Austria. Indata ce treceti granita la Nickelsdorf, la vreo 10 - 12 km e iesire Mosonmagyarovar. Indata ce intrati in orasel e o intersectie cu semafor, unde faceti la stanga. Dupa aproximativ un kilometru este o strada la dreapta si indicat "Hotel Corvina 500 de metri". Nu stiu cu ce au masurat ei cei 500 de metri, in tot cazul dupa vreo 3 km se iveste o alta intersectie semaforizata, si vis-a-vis, pe coltul din dreapta, este hotelul. Se intra prin spate in curtea care e safe, si o camera pentru 2 pesoane e 42 de euro, 3 persoane 48 si 4 persoane 55. Conditii excelente, apa calda, mic dejun inclus. Ne-au pus la dispozitie si patut de copil, iar dimineata la micul dejun scaun special pt copil. Am dormit si la dus si la intors, si evident, am lasat bagajele in masina fara nici o problema. Turisti austrieci, nemti, unguri si romani se numarau de fiecare data intre cei care erau acolo. Nici palinca nu e rea :-)
Posted by: happy_applecip 14 Oct 2005, 12:36

Salut...este cineva din Arad,Timosoara sau prin zona care ma poate ajuta sa gasesc o curasa de Budapesta de autocar ???Am tot cautat pe net si nu prea am gasit nimic decat cateva care nu ma avantajeaza ldin cauza orarului de plecare.Va multumesc
Posted by: bendix 25 Oct 2005, 13:56

Incearca la www.recreation.ro

P.S. Scuze ca am vazut atat de tarziu mesajul, sper sa mai ajute informatia mea.


Posted by: radian 14 Nov 2005, 01:35

Pentru acei dintre dvs. care intra in HU pe la Nadlac, catre sfarsitul zilei si vor sa innopteze inainte de Budapesta, imi pemit o sugestie:

Traseul este Mako - Szeg
Quote

Liviu M's Photo Liviu M 10 Dec 2007

Pen'ca topicul cu Ungaria nu contine ce ma intereseaza (da' l-am citit pe tot am descoperit ca mi-au fost plagiate contributiile de pe forumul tehnic - apar aici sub alt nume :rau: ) si pen'ca tot topicul ala e inchis, pun aici o noua intrebare.
Tinand cont ca de Sarbatori (asa cu v-am zis si pe celalalt topic ) vrem sa venim in tara si pentru ca 20 de ore de condus non stop e cam mult chiar si pentru mine :jumpy: , as avea nevoie de sugestii de loc de inoptat decent intre Budapesta si Oradea (m-am hotarat ca anul asta sa testez drumul prin Oradea).
La mine decent se traduce prin (ordine alfabetica):
- curat
- linistit
- parcare sigura
- pret civilizat.
Micul dejun nu-i obligatoriu, da' daca e in pretul civilizat nu-l refuz.

Multumesc,
Liviu

le Cum pot sa corectez titlul? Ca din edit nu ma prind. :huh:
Quote

Dacicuss's Photo Dacicuss 10 Dec 2007

Auzi, vrei cazare in Ungaria sau Romania, ca nu e clar. Acu', depinde de unde din Germania apari si pana unde in Romania...dar io as opri la intrare in Ungaria, as pleca dis de dimineata, in 3 ore, max. 3.5 ai ajuns in granita romaneasca...ma rog, pot sa ma insel io...sau am io fixuri cu dormitul la unguri.
Quote

Liviu M's Photo Liviu M 10 Dec 2007

Opa! S-a "dat drumul" la Ungaria! :D

@ Dacicuss: n-am preferinte Hu/Ro, conditiile sa fie rezonabile.
Pana acum, cand era cazul, opream la Autogrillul de pe M0. In afara de o nunta, totul a fost OK. Numai ca de fiecare data era mai scump si mai plin.
Ramane oricum "de rezerva".
Dar daca nu am probleme pe drum, sunt sanse sa "mai pot" cand ajung in Budapesta, asa ca as mai merge putin. Da' as vrea sa stiu ca am unde sa ma opresc dupa ce trec de Budapesta.
Quote

Dacicuss's Photo Dacicuss 10 Dec 2007

mie imi place aici:
http://www.panoramah...k/kezdangol.htm, da' e chiar pe granita austriaco-ungara...ca era sa zic austro-ungare! :d: e super, la 40 de ioroi camera.
Dupa Budapesta spre Oradea, habar n-am!
Quote

Codrin's Photo Codrin 11 Dec 2007

Si eu tot la granita austro-ungara: http://www.corvinaho...l/szalloda.html
Quote

Liviu M's Photo Liviu M 11 Dec 2007

Cele de la granita HU/A le stiu din alte posturi/topicuri. Ma descurc si la Budapesta daca o sa fie cazul. Numai ca, precum ziceam si mai devreme, pe mine ma interesa ceva intre Budapesta si Ungaria in cazul in care ma simt in vana (dupa 10 ore de condus oricum nu o sa mai simt nimic, da' asta-i alta poveste) si vreau sa mai merg putin.

Edit: Marius a intuit bine, e Oradea, da' la ora la care am scris mesajul chiar eram :BigB:
Quote

Marius's Photo Marius 11 Dec 2007

pe mine ma interesa ceva intre Budapesta si Ungaria

ha? :BigB:


:d:
Quote

Mache's Photo Mache 11 Dec 2007

Era Oradea. A gresit omul.
Quote

Dacicuss's Photo Dacicuss 11 Dec 2007

e obosit de la condus... :P
Mai Liviu, destinatia finala care ti-e? ti-e mai bine pe acolo sau doar asa vrei tu? Vama Bors e aglomerata ca dracu in perioada aia. Io o singura data am mers pe acolo din Tg MS si m-am jurat ca nu mai fac traseul ala.
Quote

Liviu M's Photo Liviu M 11 Dec 2007

Medias.

Editare tarzie: Zice lumea ca e mai bine pe la Oradea, ca sunt mai putini km prin tara. Si cum merg "destul de legal" (suna bine, nu?), chiar m-ar tenta varianta respectiva.
Quote

madalina's Photo madalina 13 Apr 2009

Oameni buni, vineri foarte de dimineata plec spre vechii nostri prieteni ungurii.

Ardelean destoinic, Dacul imi zice sa nu merg pe valea Oltului ca e crima si pedeapsa. Ziceti-mi si mie daca ati fost recent, cum este drumul din Craiova spre Timisoara sau Craiova -Targu Jiu- Deva. Vom fi 2 masini destul de joase, cu suspensie rigida, asa ca asfaltul trebuie sa fie destul de ok.

Multumesc anticipat pentru opinii.
Quote

Tetea d'Omida's Photo Tetea d'Omida 13 Apr 2009

Craiova Timisoara= UITA!
Craiova Tg Jiu-Deva..mneeeaaah
Nuscedracu nu ii place lu dacu pe Valea Oltului...probabil ca ii e greu sa ii explice Corinei ca "alea" care striga "acu nu mai opresti dragule?" il confunda toate..
Io am tot fost la Sibiu si zau ca nu a fost nicio problema..
Bine...cu supercaru...clio 1,5 dci 65 cp supersport de la job..
Quote

poor black man's Photo poor black man 13 Apr 2009

S-ar putea sa se refere la portiunea Sibiu - Arad ... ca Bucuresti - Sibiu e ok.
Quote

madalina's Photo madalina 13 Apr 2009

ar fi 2 probleme:

1. pastele - vin capsunarii acasa
2. se pare ca intre sibiu si deva sunt asfaltari in diverse locuri si acolo se sta mult si bine la coada.

asa ca ma intereseaza strict portiunile craiova-petrosani - tg jiu- deva sau ramnicu valcea- tg. jiu

sar'na
Quote