←  Sinapticii de mâine

Sinapse

»

Copiii in locurile publice (magazine, sali...

bflorian's Photo bflorian 22 Aug 2006

Gresit, FOARTE gresit, marius.
Un pusti este cu atat mai "alintat" cu cat i se da mai PUTINA atentie (reala), e o chestie de psihologie elementara si ma mira ca tu nu stii asta. Sunt o gramada de experimente pe animale (cred ca si studii pe oameni) care arata ca cel mai rau lucru care i-l poti face cuiva este sa nu-i dai nici o atentie.
Copii aia din familii avute sunt "out of control" fiindca parintii lor sunt prea ocupati cu serviciul/afacerile/whatever, si le acorda insuficient de multa atentie copiilor. Asta ii face pe copii sa apeleze la ORICE mijloace pentru a le capta atentia, atunci cand pot. Adica - in public, cand parintii ies cu copii, dar ar face "altceva" (=nu se ocupa exclusiv de copii). Adauga la asta si faptul ca parintii au un sentiment de vina ca nu le acorda destul de mult timp, si atunci devin mai "permisivi" si ii "rasfata" - si o sa obtii rezultatul final: un copil care invata ca atunci cand e cu parintele in public, tre' sa faca precum (ca) toti dracii - ca rezultatul e "bun" (atentie + alte recompense)


De vre-o citiva ani ma tot sfortez cu niste prieteni sa deschidem o scoala de... viata. Putin din pedagogia si pshihologia copilului; putin despre relatiile de cuplu, putin despre limbajulu trupului. O scoala vesela si proaspata, 8-10 cursanti la o masa cu sucuri cafea si apa, cu multe prezentari practice, cu multe glume etc.
Quote

vv's Photo vv 22 Aug 2006

pai, si, ati deschis ceva? :)
@marius, nu am date exacte, dar eu cred ca 'grosul' nu e genetic, ci e comportamental/educational.
Ala de la tara, primeste destula atentie, ca sta toata ziua cu parintii si cu fratii. Iar "atentia negativa" (adusul in linie violent, a la Morometii) e de preferat (din punctul de vedere al copilului) unei lipse totale de atentie - tocmai, asta e chestia neintuitiva si pe care multi parinti nu o sesizeaza.
Quote

derutatu''s Photo derutatu' 22 Aug 2006

mai oameni buni...

da' oare nu cumva e si lipsa de o anumita componenta a educatiei?

io sunt din generatia cu cheia de gat si jucat prin santierele marete ale patriei, in blocurile in constructie de langa noi.

maica-mea avea 10 garzi pe luna, iar taica-miu venea din noapte in noapte. aveam multi prieteni in aceeasi situatie.

nu prea am vazut atunci chestii de astea. o singura data am avut o tentativa de criza de nervi, la mare. m-a luat taica-miu instant de o aripa, m-a scos din magazin, m-a dus in gangul de dupa si m-a altoit tapan... tocmai pentru a sublinia cat de tare nu am voie sa fac chestia aia.
nu am fost copil abuzat and stuff, nu dadea nimeni in mine doar ca sa dea, dar mi-o mai si luam cand saream calul.

deci, pe atunci exista cu brio singura premisa identificata de voi de a scoate macaci si lemurieni: lipsa de preocupare.

acum ce s-a schimbat? nu e oare ezitarea parintilor de a se impune? nu e oare si lipsa unei palme aplicata cu cap, la momentul oportun? oare tot spanacul asta rousseauist de se aplica acum in educatie nu a luat-o cam in balarii?

eu ma uit siderat cum mamele asista placide la crize de nervi monstruoase. cand ai ajuns aici, de acord, bataia nu mai poate decat sa strice. dar oare nu trebuie sa incerce lumea sa nu ajunga aici?
Quote

raducu68's Photo raducu68 22 Aug 2006

ma derutatule, tu gandesti cam ca adso... :hmm:
Quote

Iulian's Photo Iulian 22 Aug 2006

si copilaria mea a fost tot cam ca a lu' Derutatu'... dar cred ca bataia trebuie evitata. acu' o palma la fund cand si cand nu e nimic grav... chestia asta cu educatia este delicata, nu cred ca exista o metoda universal aplicabila. poate se impune un topic dedicat problemei pt. ceva brain storming
Quote

Ashu's Photo Ashu 22 Aug 2006

Pai ar fi deja unu.
Quote

Lemon's Photo Lemon 21 May 2010

pe mine nu m-au lasat ai mei sa fiu isterica inca de cand eram o ploada cu mucii pe piept... tin si acu minte cand am mers cu mama la alimentara si am inceput sa urlu prin magazin ca vroiam nush ce rahat de jucarie... prima data mi-a zis frumos "nu azi ca nu am bani,dar in alta zi o sa am si iti cumpar" eu nu si pace..o vroiam atunci..si mama m-a pleznit scurt peste bot si m-a dus acasa..de-atunci m-am invatat...si dupa ce-am crescut vreo doi-trei ani intrebam odata "imi iei aia,te rog?" daca zicea da,bucurie pe mine de nu mai puteam. Daca zicea ca nu..asta e..alta data. De aici deducem: o palma e de ajuns... de-atunci nici n-am mai primit vreo pedeapsa fizica :). cu fi-mea am procedat la fel... decat sa ajunga o isterica plina de ifose si toane..am preferat sa-mi calc pe inima si s-o pleznesc.. stiti ce ingeras e acum? :)
Quote

katze's Photo katze 27 May 2010

Quote

Marius's Photo Marius 28 May 2010

fooooarte misto faza :d:


..am facut instructaju cu colegii, am cativa care au baietei de 3-4 anisori :complice:
Quote

adso's Photo adso 28 May 2010

pustiu' ala s-a mai nascut odata...
Quote